söndag 6 januari 2013

Lite om fisket

Jag tycker det riktigt kul att se att våra isättningen har gett resultat, jag har med spänd förväntan sett fram emot dagen när öringarna på runt 70 cm skulle visa sig, detta Skall då vara andra isättningen vi gjorde och den första från Sävensfors och sickna granna fiskar det är, hela fina fenor och riktigt bra kondition. Själv va jag dock en aning tveksam till att isättningen skulle ske från Risnäs men det va mest för att jag med säkerhet vet att sista isättningen från Norsälven slog väl ut för ett tu tre så hade vi riktigt bra fiske på öring i våra vatten, jag ringde då till fiskevårdsenheten och fick reda på att 3 år tidigare hade dom satt ut 4000 öringsmolt i Edsvalla, och jag undrar om inte dom kom från samma ställe dom med, men nu vet vi att Risnäs fungerar bra det med, men personligen så håller jag nog Norsälven som ett bättre ställe för utsättning, vem mins inte när laxen och öringen gick tillbaka upp i älven ett skådespel utan dess like :-).
Fisket igår började lite segt för oss men efter att vi skiftat beten och framförallt sänkte farten så började det hända saker, bra beten Bomber krom blå (en färg jag köpt från USA) Tomic 181 och Ismo Qvack i Tomics 244färg.
Och sist men inte minst så har jag glädjen att meddela att Östra silens FVO kommer att utsätta 4000 lax smolt från Sävensfors till våren det gör mig lycklig :-).
och en sak till, jag är under pistolhot tvungen att erkänna att jag således är denna månads ärkegris så här långt.
här är ställningen på Gäddfronten
Bengt. 2
Anders.1
Mattias. 0 (han är ofiskad i år)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar